Selectie assessment

Wat is een selectieassessment?

Een selectieassessment resulteert in een valide voorspelling of je geschikt bent voor een functie. Hierbij gaat het niet alleen om opleiding en ervaring, maar ook om competenties die voor de functie van belang zijn. Denk daarbij aan je politieke en bestuurlijke sensitiviteit, je overtuigingskracht of je samenwerkingsgerichtheid. Behalve een geschiktheidsadvies voor de functie onderzoeken we ook wat jouw kwaliteiten zijn en hoe jij je volgens ons het beste verder kunt ontwikkelen, passend bij wie jij bent, binnen of buiten de functie.

selectieassessment - hrd groep

Aanpak selectieassessment

Voorafgaand aan het assessment voeren wij een uitgebreid intake gesprek met de opdrachtgever om een volledig beeld te vormen van de functie en de context waarbinnen de functionaris opereert. Dit is meestal een leidinggevende of iemand van HR. De uitkomsten van de intake vertalen we naar functie competenties. Deze vormen de meetlat waarlangs we het assessment inrichten.

Een selectieassessment kan bestaan uit de volgende onderdelen:

  • een persoonlijkheidsonderzoek
  • cognitieve capaciteitentests
  • een interview met een psycholoog
  • rollenspelen met een acteur
  • een praktijkcasus
  • een analyse opdracht
  • een planningsoefening
  • een schrijfopdracht

De online vragenlijsten maak je thuis. Het interactieve gedeelte duurt ongeveer een dagdeel en vindt plaats bij ons op kantoor of op een andere locatie. De resultaten en het advies bespreken wij uitgebreid met je na en koppelen we in een rapport aan je terug. Pas na jouw akkoord sturen we je rapport door naar de opdrachtgever.

Heb je vragen of wil je meer informatie over ons selectieassessment?

Neem contact op

Wij bieden verschillende soorten assessments, waarbij elk assessment maatwerk is.

Overzicht assessmentprogramma’s

Blog
De waarde van een instroomassesment

De waarde van een instroomassesment, juist in tijden van personeelstekort!

4 mei 2022

In deze blog vertelt Cynthia van der Ent hoe je met een instroomassessment mooi inspeelt op de behoeften van de jongere generatie.

Vacature
assertiviteit bootcamp - hrd groep

Meewerkstage assessments

9 december 2021

Tijdens deze stage ligt de nadruk op het ondersteunen bij onze online assessments.

Blog
De 3 meest ingezette assessments | HRD Groep

Deze drie soorten assessments zetten wij het meeste in

5 november 2020

Welke soorten assessment zijn er en wat zijn de verschillen? In ons nieuwste blog vertellen we alles over de drie meest ingezette soorten assessments.

Blog
Assessment ouderwets? Echt niet! | HRD Groep

Assessment ouderwets? Echt niet!

21 oktober 2020

Het idee van een assessment is dat het een beoordeling is. Daar moeten we vanaf. Een assessment is namelijk een ontzettend waardevol instrument voor inzicht in persoonlijke kwaliteiten, drijfveren en ontwikkelpotentieel.

Blog
dominique jacobs - tirsa dekker - hrd groep

Nieuw talent Dominique en Tirsa

6 april 2020

Even voorstellen, onze nieuwe talenten Dominique en Tirsa. “Ik geloof in de kracht van het centraal stellen van de kernkwaliteiten van je medewerkers en dat dit de weg is naar persoonlijke én organisatiegroei.”

Blog
online ontwikkeltraject - hrd groep

We gaan voor 100% online ontwikkeltrajecten

25 maart 2020

Net als bij iedereen, zijn ook bij ons de fysieke trainingen, coaching, assessments en adviestrajecten nu niet mogelijk. Maar dat betekent niet dat we stilstaan. Daarom zijn we voor 100% online beschikbaar. Cynthia van der Ent vertelt:

Blog
nieuws - uitreiking certificate of excellence - assessment - competentie indicator - hrd groep

Certificate of Exellence assessments

13 mei 2017

Ontzettend trots zijn we op het Certificate of Excellence die we kregen voor onze assessments. Wij doen er alles aan om de kwaliteit van ons werk optimaal te houden.

Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.